Skip to main content

Vill du starta eget, men vågar inte?

Har du drömt om en egen verksamhet, men kommer inte till skott? Då är du inte ensam. Små förändringar klarar vi ofta av, men större skiften kan kännas överväldigande och rinner lätt ut i sanden. I denna artikel ger jag min förklaring till hur det kommer sig att sådant vi drömmer om att uppnå sällan blir verklighet.

Rädslan för att misslyckas – en vanlig bromskloss

Jag träffar ofta på människor som vill starta eget. När jag återkopplar och frågar hur det går får jag många gånger höra att omgivningen inte tycker det är bra idé eller att företagande är svårt. Många har uppfattningen att administrationen är svår och man är rädd för att misslyckas med sin verksamhet. Andra tycker det känns riskabelt att lämna sitt arbete och att den ekonomiska risken är för stor.

Drömmen om något eget

Jag både hör och ser att längtan är stor att förverkliga sin dröm, att man länge önskat att gå till sin egen restaurang, café eller fik, att vakna och jobba hemifrån med de människor man själva valt, att få skapa och vara kreativ. Men man resonerar på ett sätt som gör att man håller sig fast vid det bekväma och tankarna om att driva eget förblir en dröm.

Den inre konflikten – och hur du övervinner den

Resonemanget som håller människan tillbaka är styrt av negativa idéer och tankar. Den inre konflikten som uppstår skapar rädsla och dåliga upplevelser i kroppen som man vill ifrån. Skönast är då att återgå till det man vet bäst och har gjort varje dag. Samtidigt som man får uppleva resultat som man inte är nöjd med innerst inne. Den inre konflikten blir för påtaglig och man ger upp helt enkelt.

Våga ta steget – det finns hjälp att få

Sanningen är det är just genom att möta rädslan som vi växer och skapar utveckling. För att gå vidare behöver vi observera och förstå rädslan. Känn dig trygg med att det finns hjälp att få inför allt som är nytt för dig som företagare. Vi är många med kunskap och kompetens som kan vara behjälpliga. Skaffa dig kunskapen du behöver, våga ta steget framåt och väx – som människa och med din verksamhet. Företagandet handlar om kreativitet och för att vinna måste man vara kreativ, vilja och våga.

Med många års erfarenhet inom affärscoaching kan vi hjälpa dig att identifiera vad som hindrar dig och ge dig den kunskap du behöver. Med vårt stöd kommer du att våga göra din dröm till verklighet.

/Mona